Ako môže pomôcť knižnica študentom pri príprave seminárnych / záverečných prác?

 

Knižnice väčšinou študenti vnímajú iba ako miesta, kde sa dajú požičať knihy, je toho však oveľa viac, čo študentom môžu poskytnúť.

Tu je prehľad služieb Slovenskej poľnohospodárskej knižnice, ktoré sa môžu zísť pri príprave záverečnej práce.

Na prvom mieste, samozrejme, sú tlačené knihy, časopisy a iné publikácie. Čo všetko máme, zistíte v našom online katalógu.

Ak potrebujete literatúru, ktorú v knižnici nemáme, pomôže Medziknižničná, resp. medzinárodná medziknižničná výpožičná služba

Veľmi dôležitou súčasťou našich služieb sú elektronické informačné zdroje. Je v nich literatúra z celého sveta prístupná presne tak, ako ste zvyknutí – online.

Keď si neviete rady, skúste naše konzultačné a poradenské služby pri vyhľadávaní informácií. Poskytuje ich personál univerzálnej študovne a  čitárne. Robíme aj špecifické poradenstvo k témam ako správne citovať, autorské právo a publikovanie, formálne aspekty publikovania, nástroje na podporu publikovania a citačné manažéry (napr. EndNote Web, ProQuest Flow). Špecifické poradenstvo poskytujú jednotliví pracovníci knižnice v rámci služby Spýtajte sa knižnice, príp. osobne, telefonicky, alebo e-mailom.

Pre tých, čo si nevedia rady s vyhľadaním literatúry je tu rešeršná služba, t. j. vypracovanie zoznamov literatúry na konkrétne témy podľa požiadavky objednávateľa. Je to platená služba – poplatok je 10 Eur. Doba vypracovania rešerše je najneskôr do 2 týždňov od objednania (základný poplatok), prípadne do 24 hodín (základný poplatok+príplatok). Relevancia vyhľadaných publikácií je závislá od zadania kľúčových slov a obsahu databáz, preto odporúčame venovať pozornosť vyplneniu objednávky.

 

Pridaj komentár

Blogujte na WordPress.com.

Up ↑